Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:211, Did:0, useCase: 3


pH receptes

Redakcija
Redakcija

pH receptes
Turku zirņu bumbiņas

Nupat Apgādā zvaigzne ABC iznākusi Ilzes Lipskas un Zelmas Builes grāmata "pH rrecptes". Grāmatas autores nav ne diplomētas ārstes, ne uztura speciālistes, taču ilgākā laika posmā ievērojot pH diētu, pārliecinājušās, kā, mainot savu ēdienkarti atbilstoši pH diētas principiem, uzlabojas pašsajūta un veselība.

pH diēta ir balstīta uz ārsta Roberta O. Janga teoriju, kas apliecina, ka cilvēka organisms ir sārmains. Uzturēt to veselu palīdz pareizs uzturs, bet pareizs uzturs ir tad, ja savā ēdienkartē pārsvarā iekļaujat sārmainus produktus. Visi produkti iedalās divās lielās grupās- sārmainajos un skābajos. Lielākoties mūsdienās cilvēki uzturā lieto skābus produktus, pie kuriem var pieskaitīt kafiju, dažādus saldinātājus, marinējumus, cūkgaļu u.c. Visi šie produkti paaugstina skābuma līmeni organismā, kā rezultātā tiek iegūts ne tikai liekais svars, bet arī dažādas slimības un, kas nav mazsvarīgi, nomākts garastāvoklis. Savukārt, sārmaini produkti neitralizē olbaltumvielas saturošo produktu radītās skābes. Tāpēc ir tik svarīgi sbalansēt skābju un sārmu līmeni organismā, iekļaujot savā uzturā lielākoties sārmainu sproduktus. Kopumā jūsu maltītei būtu jāsastāv no aptuveni 80% sārmaino produktu un 20% skābo produktu.

Zināms, ka uzsākot ievērot jaunu diētu (kaut gan pH diētu vajadzētu dēvēt par nepieciešamību un dzīvesveidu) ir grūti uzreiz saprast un noorientēties, ko un kā darīt, kur nu vēl atrast laiku jaunas ēdienkartes sastādīšanai. Tieši tāpēc Ilzes Lipskas un Zlmas Builes grāmata ir tik noderīga- tajā ir gan salāti, gan zupas, gan dažādas mērcītes un uzkodas, gan arī otrie ēdieni un deserti- viss, lai jūsu maltītes būtu gardas, sātīgas un veselīgas.

Recepte no grāmatas:

Turku zirņu bumbiņas

Sastāvdaļas

200 g vārītu turku zirņu
2 ēdamkarotes citronu sulas
sāls pēc garšas
dažādi zaļumi

Pagatavošana

Turku ziņus sablenderē kopā ar pārējām sastāvdaļām. No pagatavotās masas veido lodītes un kārto uz šķīvja. Pasniedz ar lapu salātiem.

Lai labi garšo!